Weet hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om je water te verwarmen

Veel huizen betalen een hoge prijs voor de energie die ze gebruiken om hun water te verwarmen. Een milieuvriendelijk en betaalbaarder alternatief is het installeren van een warmwatersysteem op zonne-energie dat de gratis, schone energie van de zon gebruikt om het water in uw hele huis te verwarmen.

Een zonneboilersysteem bestaat uit de volgende onderdelen:

collector (zonnepaneel dat zonne-energie opvangt) Een warmwatertank die geen warm water opslaat. Het is een goed idee om een boiler of ander type verwarming te hebben die water kan verwarmen wanneer het zonnestelsel het niet kan verwarmen (bijvoorbeeld ‘s nachts of tijdens het koude seizoen).

Voordat u gaat berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft om het water in uw huis te verwarmen, moet u bepalen of zonne-energie voor u de beste oplossing is. In feite is het aantal zonnepanelen niet zo belangrijk als de hoeveelheid zonlicht die uw huis ontvangt. Om een zonnestelsel effectief te laten zijn, moet uw huis voldoende zonlicht ontvangen zodat de panelen de energie kunnen opwekken die ze nodig hebben.

Hoe u kunt beslissen of een zonneboilersysteem geschikt voor u is

Als u in een zonnig gebied woont waar het hele jaar door een warm klimaat heerst, bent u de beste kandidaat voor het installeren van een warmwatersysteem op zonne-energie. Zorg voor voldoende ruimte voor zonnepanelen en watertanks. Panelen moeten ook worden geplaatst om de hoeveelheid zonlicht die ze ontvangen te maximaliseren.

Een ding om te overwegen is het feit dat de efficiëntie van een zonneverwarmingssysteem varieert met weers- en temperatuuromstandigheden. Het systeem zal zeker beter werken in de zomer dan in de winter. Daarom is het verstandig om back-upwaterverwarmingsmethoden te gebruiken bij ongunstig weer.

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig om het water in huis te verwarmen?

Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij het berekenen van het aantal zonnepanelen en de grootte van uw verwarmingssysteem.

Gemiddeld gebruik van warm water door gezinsleden Zonnestraling in de omgeving Grootte van weer- en klimaatpanelen en watertanks

Eén persoon verbruikt dagelijks tussen de 40 en 60 liter warm water. Een gezin van ongeveer 4 personen heeft ongeveer 2-3 zonnepanelen en ongeveer een liter watertank nodig. Warm water kan meerdere dagen meegaan vanwege de thermische eigenschappen van alle watertanks.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *