Pijnstilling tijdens de bevalling – op de natuurlijke manier

Bevalling pijnstilling

Moet ik drugs gebruiken of vermijden tijdens de bevalling? Is er een alternatief? Welke hulp is er beschikbaar voor een vrouw tijdens de bevalling? Wat zijn de na-effecten van het gebruik van medicijnen om te helpen bij de bevalling? Is het onverstandig voor een vrouw om drugs te gebruiken tijdens de bevalling? Zoveel vragen en zoveel om over na te denken. Ik wil u niet overtuigen van mijn mening, maar wil mijn mening en ervaring met u delen en u aanmoedigen om uw eigen mening te vormen. Elke vrouw weet wat het beste voor haar is en ik moedig je aan om op dat weten te vertrouwen.

De meeste vrouwen die ik ken, vertelden me dat ze een vorm van pijnstilling gebruikten tijdens delichaam voorbereiden op bevalling en de meesten van hen gebruikten verschillende medicijnen om ermee om te gaan, velen zeiden dat ze het zonder de medicijnen niet hadden gekund. Mijn neef zei tijdens de zwangerschap tegen me “neem alles wat ze je aanbieden en vraag dan om meer!” De belangrijkste reden waarom ik ervoor koos om geen drugs te gebruiken, was omdat mijn intuïtie me ervoor waarschuwde. Simpel als dat. Die onderbuikgevoelens heb ik in de loop der jaren leren vertrouwen, ze hebben altijd gelijk en ik heb er pas spijt van gehad als ik dat innerlijke weten heb genegeerd. Afgezien van een sterk onderbuikgevoel, wilde ik echt aanwezig zijn en was ik bang dat elke vorm van drugs me zou verdoven tot het wonder dat ik instinctief wist dat de bevalling eraan kwam. Ik wist dat drugsgebruik tijdens de bevalling mijn bewustzijn en focus zou verminderen. Bewust en bewust zijn van alles tijdens de bevalling was belangrijker voor mij dan het verlichten van het ongemak en de pijn die gepaard gaan met de bevalling. Ik heb ervoor gekozen om tijdens mijn zwangerschap en bevalling geen drugs te gebruiken. In plaats daarvan vertrouwde ik mijn lichaam om te doen wat van nature kwam. Na de geboorte voelde ik een natuurlijke high zoals ik nog nooit had meegemaakt.

Elk medicijn dat tijdens de bevalling wordt gebruikt, kan schade toebrengen aan de baby, het is zelfs mogelijk dat deze medicijnen later een nadelig effect kunnen hebben op de gezondheid van het kind. De hormonen van een vrouw raken uit balans als ze drugs gebruikt tijdens de bevalling en dit is een keer in het leven van een vrouw dat haar hormonen al uit balans zijn. De stroom van hormonen helpt om de geboorte op natuurlijke wijze te orkestreren. Drugs verstoren deze natuurlijke stroom en belemmeren daarom het vermogen van een vrouw om op natuurlijke wijze te bevallen. Sommige medicijnen hebben zelfs invloed op de weeën en de drang om te persen, zodat de vrouw erop moet vertrouwen dat de vroedvrouw haar vertelt wanneer ze moet persen en haar baby moet baren. Drugs hebben een negatieve invloed op het aangeboren vermogen van een vrouw om op natuurlijke wijze te bevallen. De hechtingsperiode direct na de geboorte wordt aangetast wanneer de moeder tijdens de bevalling medicijnen heeft gebruikt, omdat moeder en baby vaak nog steeds onder invloed van de medicijnen zijn. Als gevolg hiervan kunnen een aantal problemen ontstaan, zoals problemen bij het geven van borstvoeding en mogelijk een postnatale depressie van de moeder. De tijd direct na de geboorte is ongelooflijk belangrijk voor de band tussen moeder en baby. Medicijnen verstoren deze binding vaak.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *