Ontdek de mythe en beheersing van social media-strategie

Het is bekend onder vele namen en het is een rage! Ik heb het over social media – ook wel social media marketing, social media optimalisatie, SMO, SMM en social networking genoemd. Voor bedrijven heeft het een enorm potentieel en waarde, maar in eenvoudige bewoordingen is sociale media gewoon een ander communicatiekanaal met de wereld.

Maar in plaats van een verkoop- of serviceboodschap af te leveren via advertenties of marketing, praat je met sociale media met mensen zoals je zou doen met vrienden, collega’s of vreemden die dezelfde interesses delen.
Of in ieder geval woorden in die zin. Is het eerlijk? Ik begrijp zijn punt, maar het feit dat we allemaal telefoons gebruiken, lijkt geen invloed te hebben op de perceptie van de jongere generatie van het eigendom van de mobiele wereld.

Zelfs mijn achtjarige gebruikt sociale media in de vorm van Club Penguin. Tegen de tijd dat hij in bedrijf is, zullen sociale media net zo geïntegreerd zijn in zijn leven als e-mail en mobiele telefoons, als ze er nog zijn.

Met miljoenen actieve accounts op Facebook die elke maand unieke bezoekers krijgen, verdwijnen sociale media niet. Maar het is belangrijk om te onthouden wat uw doel is als u om persoonlijke, zakelijke of merkgerelateerde redenen betrokken wilt raken bij QR Media. Verschillende platforms hebben verschillende persoonlijkheden: LinkedIn is zakelijk gericht, terwijl Facebook sociaal is en beter werkt bij het betrekken van individuen. Twitter is realtime nieuws en informatie over alles, van clubs en coffeeshops tot financiën en biochemisch onderzoek. Elk platform moet dus worden gekozen om te voldoen aan de kenmerken van doelstellingen.

Bedenk ook dat andere landen grote platforms hebben. platform is QQ en heeft meer dan miljoen gebruikers, Orkut heeft meer dan miljoen gebruikers waarvan meer dan 70 procent uit Brazilië en India. In Rusland heeft Vkontakte meer dan 60 miljoen, dus kies je speeltuin zorgvuldig.

De meeste grote platforms bieden advertenties aan. Facebook, LinkedIn en YouTube hebben allemaal een pay-per-click-advertentieoptie die met chirurgische precisie op een publiek kan worden gericht… nou ja, veldchirurgie tenminste. Laten we zeggen dat ik mensen ertoe wilde brengen mij te boeken om workshops in hun bedrijf te geven.

Ik zou een advertentie op LinkedIn kunnen plaatsen die gericht is op marketingdirecteuren van bedrijven met meer dan 250 medewerkers, of misschien een paar nichesectoren selecteren, zoals financiën, detailhandel en productie. Als ik mijn advertentie goed heb, zal ik alleen klikken aantrekken die waarschijnlijk zullen converteren en natuurlijk betaal ik alleen wanneer ze klikken!

Een waarschuwing: we plaatsen allemaal zoveel informatie over onszelf op sociale media dat mensen met een beetje onderzoek gemakkelijk veel over u en uw bedrijf te weten kunnen komen. Reputatiemanagement is nog nooit zo belangrijk geweest.

Laten we LinkedIn als voorbeeld nemen, laten we zeggen dat ik de heer Smith, CMO van een blue chip-merk, wil ontmoeten. Ik zoek hem op op LinkedIn en zie dat hij lid is van een groep genaamd Future Trends. Ik kan ook zien dat hij verbonden is met een vriend van mij die Thomas heet. Ik sluit me aan bij de groep die Future Trends heet en vraag Thomas om meneer Smith te vragen of hij me meer over deze groep kan vertellen.

Denken we dat het interessant zou zijn om van Thomas te horen dat iemand met een gemeenschappelijke interesse hem zou willen ontmoeten? Men zou het hopen. Er zijn veel manieren om sociale media te beheren, maar er is een niveau van lateraal denken dat helpt.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *