Lieveheersbeestjes, de tuinverlosser

 

Tuinders in de hele gemeenschap voeren regelmatig een grootschalige oorlog om hun vegetatie en verse groenten te beschermen tegen ongewenste insectenplagen. Chemicaliën en pesticiden zijn echter niet alleen gevaarlijk voor uw vegetatie, maar zelfs voor u! Dus hoe voorkomen we dit met een meer biologische methode? Dit is waar Integrated Pest Management om de hoek komt kijken. IPM is de natuurlijke, biologische manier om ongewenste insectenplagen in de tuin te bestrijden met behulp van waardevolle roofwantsen die gevaarlijke bladluis bestrijden eten of parasiteren. De meest bekende optie onder deskundige kwekers zijn levende lieveheersbeestjes, eenvoudigweg vanwege hun onverzadigbare eigenschappen, die zich voeden met een breed scala aan slechte insecten die je vegetatie schaden.

Levende lieveheersbeestjes kunnen worden beschouwd als wat ik ze graag noem – tuinredders – omdat ze je tuin beschermen tegen een overvloed aan slechte insecten. Deze convergente kevers (zowel volwassen als larven) smullen van bijna elk zachtaardig insect dat je maar kunt bedenken – bladluizen, mottenei, spintmijten, schubben, trips, sprinkhanen, wolluizen, enz. Hun favoriete maaltijden zijn echter bladluizen en daarom een zeer bekende optie voor biologische bladluisbestrijding. Laat dat uw gebruik nooit beperken tot bladluizen, aangezien deze gewone roofdieren in de tuin andere ongewenste insectenplagen zullen aanvallen als er geen bladluizen aanwezig zijn. Een zorg die je jezelf misschien afvraagt, is “deze kleine jongens zijn uitstekend, maar hoe moet ik ze krijgen en gebruiken?”

Er is een antwoord! Veel biologische landbouwwinkels of e-commerce websites verkopen levende lieveheersbeestjes die in verschillende volumes kunnen worden gekocht. Wat er gebeurt, is dat er aggregaties ontstaan in bergkloven nadat de lieveheersbeestjekevers zijn verhuisd van de voedselgebieden in de vallei. Deze verzamelingen lieveheersbeestjes worden in bulk verzameld en vervolgens verpakt, zodat je ze alleen maar mee naar huis hoeft te nemen, ze openmaakt en ze aan het werk kunt laten gaan. Je kunt lieveheersbeestjes zelfs tot drie weken lang koelen voor meerdere releases of als je ze niet meteen in je tuin kunt zetten. Lieveheersbeestjes worden actief als het warm is, dus je kunt deze beestjes veel beter ‘s morgens vrijlaten als het koeler is. Dit zorgt ervoor dat je nieuwe verdedigers niet wegvliegen om naar een prooi te zoeken in de tuin van iemand anders (niet dat ze geen levende lieveheersbeestjes nodig hebben, maar jij hebt ze gekocht!).

Levende lieveheersbeestjes zijn ook reproductief en één vrouwtje kan gedurende hun leven van ongeveer 100 dagen tot 1500 eieren leggen. Dat betekent dat EEN lieveheersbeestje een heel bataljon kan genereren, bedenk eens of je een heel pakket had! Dus de volgende keer dat je wordt overweldigd door binnenkomende plaaginsecten, gebruik dan lieveheersbeestjes om het probleem te bestrijden en je tuin in zijn oude glorie te herstellen!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *