Hoe we een glazen vaas kunnen schilderen in verschillende eenvoudige stappen!

Decoratief glas is altijd aantrekkelijk en ik denk herhaaldelijk dat glazen stukjes en beetjes prima zijn om cadeau te geven of te krijgen, dus met dit in gedachten besloot ik er een artikel over te schrijven.

Uw eerste vraag zal waarschijnlijk zijn: wat voor soort dingen heb ik nodig om dit te doen? Zullen ze duur zijn? Heeft het veel items nodig? Geen paniek, dit gaat je geen fortuin kosten. Je hebt eigenlijk niet zoveel nodig! Dus laten we doorgaan met uw essentiële vereisten!

In eerste instantie heb je een glazen vaas nodig en als ik jou was zou ik beginnen met een kleintje om te testen. U kunt op een later tijdstip doorgaan naar betere items. Wat betreft extra items die je nodig hebt, wat gouden reliëf-outliner, calqueerpapier, potlood, een palet, een glazuur dat niet glanzend is, vloeibare kristallen glasschilderij en een paar zachte penselen, maten 3 en 4.

Het is van vitaal belang dat voordat u zelfs maar aan het schilderen van glas denkt, u ervoor zorgt dat het vuilvrij is. Meestal is hiervoor een oplosmiddel bedoeld, dus ik zou terpentine aanraden. Dit is om vet of vuil van het glas te verwijderen. Zorg er bovendien voor dat de plek waar je wilt werken stofvrij is en dat er in ieder geval tocht is.

Nu zal de volgende overweging uw ontwerp moeten zijn. Bepaal wat je op het glas wilt zetten. Dus schets je patroon op papier, of kopieer een patroon op calqueerpapier. Dit kan misschien een paar pogingen kosten, zou ik kunnen toevoegen!

Volgende stap! Als je jezelf ervan hebt overtuigd dat je op dit moment tevreden bent met je ontwerp, moet je vervolgens je ontwerp in de glazen vaas krijgen. Hiervoor moet je het calqueerpapier oprollen en vervolgens in de vaas laten glijden.

Pak nu je Cerne-reliëf op, het is een outliner-verf die in een tube wordt geleverd. Dit moet uit de tube worden geperst om contouren te krijgen. Pak dus een tissue en knijp om te beginnen een klein stukje uit de bovenkant, want je moet blobby lijnen voorkomen. Kopieer de contouren recht op het glas en probeer voorzichtig een gelijkmatige stroom te behouden.

Merk op dat dit naar alle waarschijnlijkheid niet minder dan twintig minuten zal duren om te drogen. Ga dan verder met je penseel en vul je patroon in met welke kleuren je eventueel hebt geselecteerd. Als je verf overlapt met de outliner, kun je dit er meteen afhalen als je het voorzichtig verwijdert met een vochtig wattenstaafje.

Als u uw kleur lichter of nog donkerder wilt maken, kunt u ze mengen met een beetje wit. Zodra je de invulfase hebt gedaan, zou ik het vervolgens zo’n dertien uur laten drogen. De rest van de vaas kon daarna worden geverfd met de glansloze vernis, met als eindresultaat een matte look.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *