Hoe u het potentieel van zonne-tuinverlichting in de winter kunt maximaliseren

Zonne-verlichting is praktisch het enige type verlichting dat in de winter effectief zal zijn. De enige andere kandidaat, de spaarlamp, blijkt niet geschikt te zijn voor gebruik bij koud weer. Het duurt te lang voordat een spaarlamp zijn maximale helderheid bereikt.

Bovendien heeft het de neiging om veel stroom te gebruiken om die helderheid te behouden. Het is daarom geen kosteneffectieve gadget om te gebruiken voor wintertuinverlichting. Om het potentieel van uw zonne-verlichting in de winter te maximaliseren, moet u op een paar dingen letten:

Zet de panelen precies in de juiste hoek om het maximale zonlicht te ontvangen

Uw zonnepanelen moeten naar de zon gericht zijn. Aangezien de zon recht naar beneden schijnt op de evenaar, zouden mensen hun zonnepanelen naar de evenaar moeten draaien. Dat betekent dat voor locaties boven de evenaar de panelen naar het zuiden gericht moeten zijn en voor locaties onder de evenaar de oriëntatie naar het noorden.

Op de evenaar hoort het zonnepaneel plat op zijn rug te liggen. In andere delen van de kaart moet de hellingshoek gelijk zijn aan de breedtegraad van het gebied. Als u naar het noorden gaat, moet de hellingshoek de negatieve van de breedtegraad zijn. De tegenovergestelde omstandigheden zijn waar als u verder naar het zuiden gaat.

Reinig de panelen regelmatig voor maximale efficiëntie

Aangezien het vermogen dat u nodig heeft om uw bekijk de beste solar tuinverlichting te laten werken, wordt afgeleid van de activiteit van het zonnepaneel, is het belangrijk om het paneel de hele winter in topvorm en schoon te houden. dit betekent dat het regelmatig moet worden gecontroleerd op sneeuw, puin en uitwerpselen van dieren. De ideale tijd om ze schoon te maken is ‘s nachts. U moet ze hiervoor loskoppelen van de zonnebatterijen. de volgende ochtend moet u ze in de zon zetten en op de zonnebatterijen aansluiten.

Als u dit in de winter regelmatig doet, zou u de meeste winternachten van uw wintertuinverlichting moeten kunnen genieten. Als u dat de hele winter oefent, vergroot u uw kansen om zo vaak en zo lang mogelijk te genieten van tuinverlichting op zonne-energie.

Uw zonnepanelen selecteren

De efficiëntie van het zonnepaneel wordt beoordeeld als een percentage van de totale hoeveelheid zonlicht die het ontvangt. Dat percentage is gelijk aan het deel van het zonlicht dat het ontvangt dat het met succes kan omzetten in stroom. De beste beoordelingen van vandaag zijn gekoppeld aan 16% en de slechtste slechts 9%.

Over het algemeen dient u panelen/lampen te kopen met een rendement van 14% en hoger.

Koud weer is bevorderlijk voor zonnepaneelactiviteit

De kou van de winter verhoogt de activiteit van zonnepanelen. Tijdens de zomer gaat hun efficiëntie omlaag. Als de winterdagen niet korter zijn en de winterlucht vaak bewolkt is, zou tuinverlichting op zonne-energie in de winter het beste moeten presteren. Op de een of andere manier helpt het feit dat panelen extra effectief zijn in de winter iets om de frequente bewolkte luchten en sneeuw te compenseren.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *