Top Tag

De meest gestelde vraag die mij de afgelopen vijf jaar is gesteld, is of het veilig is om dure elektrische apparaten op internet te kopen. Maar de afgelopen jaren zijn er dingen veranderd. Nu steeds meer mensen online kopen, krijgen we feedback en informatie over de uitdagingen waarmee mensen te maken hebben gehad bij het online kopen van elektronica kopen.

Hier zijn 5 dingen om te controleren wanneer u online koopt:

Tip1: Staat de leverancier goed bekend? Er zijn veel bedrijven op internet en veel van hen zijn goede, fatsoenlijke bedrijven die bestellingen op een waarheidsgetrouwe en ethische manier uitvoeren. Onderzoek bij twijfel de verschillende plaatsen op internet waar u feedback van eerdere klanten kunt zoeken. Gooi geen geld weg tenzij u er absoluut zeker van bent.

Tip 2: Welke garanties biedt de leverancier? Dit is erg belangrijk bij het nemen van beslissingen. Er zijn grote verschillen tussen aanbieders. Sommige bieden een on-site garantie, andere back to base. Sommigen betalen verzendkosten, anderen niet. De garantieperiode kan ook variëren. Dit is een belangrijke factor omdat elektrische producten zoals grote lcd-tv’s duur kunnen zijn om te verzenden.

Tip 3: Hoe groot is het artikel dat wordt geleverd? Hiermee dient u rekening te houden wanneer u online bestelt. Veel lezers waren geschokt toen hun platte plasma-tv’s arriveerden, maar konden niet door de voordeur!

Tip 4: Hoeveel weegt uw zending? Net als bij tip 3 moet u hiermee rekening houden bij online aankopen. Als je niet oppast bij het online bestellen, kan het zijn dat je een veel zwaarder product krijgt dan je denkt. Bekijk de specificaties goed voordat u op bestellen klikt. Foto’s alleen geven niet het volledige beeld. U moet om hulp vragen om dingen veilig te verplaatsen.

Tip 5: Hoe responsive zijn providers? Sommige elektrische apparaten zijn duur. Als er een probleem is, mag je een snelle reactie van de leverancier verwachten. Dit is niet altijd het geval. Bel of mail de verkoper als u vragen heeft. Check hoe snel je een reactie krijgt. Dit is een goede indicator van klantenservice.

Nu kun je alles op internet kopen. Het is ook mogelijk om elektronische producten op internet te kopen. Maar daarvoor moet je wel weten welk product je wilt. Online elektronica kopen vereist de juiste informatie waarop u kunt vertrouwen. Online kopen is geen gemakkelijke taak, daarom verdelen we het in drie delen en maken vervolgens alle onderdelen onafhankelijk.

Het eerste deel is om onderzoek te doen naar het product. Bepaal eerst wat uw behoeften zijn en wat u van uw apparaat verwacht. Het werk dat het moet doen, de prijs die u zich kunt veroorloven en de staat van dienst van de fabrikant. Als u eenmaal alles over een product weet, kijk dan wat andere gebruikers erover zeggen. Kijk hiervoor op de website. Vermijd het bezoeken van websites die producten ter beoordeling verkopen, aangezien u mogelijk alleen bevooroordeelde beoordelingen ontvangt. Zoek een onafhankelijke website. Overweeg om websites als ConsumeReview en Epinions te bezoeken. Recensies op deze website zijn gebaseerd op productkwaliteit, klantenservice en beste deals.

Het tweede deel is online aankopen. Zodra u hebt besloten welke producten u bij welk bedrijf wilt kopen, bent u klaar om uw definitieve aankoop te doen. Kopen is ook een uitdaging omdat bedrijven oneerlijk kunnen worden. Zorg er bij het lezen van beoordelingen voor dat de verkoper contactgegevens heeft, een garantie biedt, verduidelijkt of er een restitutiebeleid is, een volledig fysiek adres opgeeft en reparatiefaciliteiten biedt. Ontdek hoe uw producten worden verzonden en wat de verzendkosten zijn. Welke acties moet de vervoerder ondernemen om schade aan het product tijdens het transport te voorkomen? Bewaar alle communicatie tussen de verkoper en u. Dit kan nodig zijn in geval van een later geschil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like